Ga naar de inhoud

Harm Hilbrands, Pumping Operator

“Ze noemen ons hier bij WFR ook wel de puttendokters. We gaan met een speciale truck van locatie naar locatie om onder druk vloeistoffen in de putten te pompen. Hiermee zorgen ik en mijn twee collega’s ervoor dat de putten schoon en in productie blijven.

De afwisseling van het rijden en pompen vind ik heerlijk. Lekker bij de weg, zelfstandig op pad. Dat geeft veel vrijheid, maar ook veel verantwoordelijkheid. Afhankelijk van de putdruk pomp je soms met lage, maar ook met hoge drukken. Daar wil je geen ongelukken mee. Veilig werken volgens de regels is een must.”

“Ik krijg een week van tevoren de planning. Meestal doe ik twee putten op een dag, vaak in de omgeving van Coevorden, in Twente, Groningen en Friesland, maar soms moet ik ook richting Rotterdam. Daar blijf ik dan overnachten. Daarbij houdt de planning waar mogelijk ook zeker rekening met mijn wensen.

Tegelijkertijd weet je nooit hoe het loopt. Als ik verder weg moet pompen, gooi ik altijd een schone onderbroek in de tas voor het geval het tegenzit. Mijn vrouw vindt dat gelukkig geen probleem, anders had ik dit werk niet kunnen doen.”

“Soms help ik ook bij het voorbereiden van de well-testen. Flensen vervangen, afsluiters goed zetten, zulk soort dingen. Dat vind ik ook heel leuk. Ik ben nieuwsgierig en leer graag nieuwe dingen. Met een extra collega erbij komt er meer ruimte voor ons allebei om het pompen af te wisselen met well-testen.

Ook daar is oog voor bij WFR; wat vind je leuk, hoe kun je je ontwikkelen en hoe kan WFR je hierbij helpen. Alle benodigde certificaten om een put te mogen bedienen heb ik bijvoorbeeld hier gehaald.”

 

“Wat mij betreft is WFR echt een top-werkgever. Ik heb bij verschillende bedrijven gewerkt, maar hier wil ik niet meer weg!”